Схема клавиатуры

Одного разу до мене звернулася мама 15-річного Володі, який навчався машинопису та комп’ютерній грамоті, з проханням писати з ним диктанти. Я радо погодилася, сприйнявши таке доручення як можливість, перш за все, удосконалити свою мовну культуру.

Саме з цього усе й почалося!

Перші радощі швидко минулися, коли почався пошук навчального матеріалу. Варто було тільки зазирнути у шкільні підручники! Невже і я таке вчила?! Сучасні підручники, починаючи з початкових, своєю безліччю термінів нагадують швидше за все нудні дослідницькі та дидактичні матеріали науковців найвищих ступенів освіти!

Вражає те, що матеріал, який міститься в різноманітних підручниках та посібниках, дуже відрізняється один від одного змістом, стилем викладення тих чи інших правил, послідовністю тем.

Врешті решт, зупинилася, на мій погляд, на самих простих викладеннях, з найбільшою кількістю прикладів. Адже можна не пам’ятати правило і навіть не знати його, а писати вірно. Тому роблю наголос саме на написанні окремих слів, речень.

Отже, головною метою цього сайту є опанування машинопису особами різного віку і статті, батькам та дітям.

Починати слід з основного курсу - Український машинопис.

Для закріплення можна обрати одну з двох тем: Хочу бути грамотним! (дітям молодшого шкільного віку) або Не знав, та ще й забув! (усім іншим).

Звертаюся до знавців української мови - не судіть занадто суворо, якщо вам не такою вбачається власне методика навчання, якщо бачите якісь помилки в описуванні того чи іншого правила.

Звертаюся до батьків школярів - займіть свою дитину корисною справою. Машинопис, повірте, обов’язково знадобиться у житті, і ваша дитина неодноразово буде дякувати вам за нього.

Саме складне, що є у навчанні машинопису, як і в будь-якій науці, - це контроль за навчанням. Тому, однозначно, краще було б відвідувати очні курси, такі, за які сплачено кошти. Тоді відповідальність зростає, результат є якіснішим. Але он-лайн навчання - не гірший спосіб.

Щира з Вами - Ніна Никифорівна Трофімова
Почаїв, Україна

exlink[собака]mail.ru

This entry was posted on Воскресенье, Октябрь 25th, 2009 at 17:56 and is filed under Орфографія та пунктуація. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.